Zo kies je de beste gevelbekleding
Zo kies je de beste gevelbekleding

Zo kies je de beste gevelbekleding

Het kiezen van de juiste gevelbekleding kan een uitdaging zijn. Er zijn veel opties, elk met hun eigen voor- en nadelen. Maar geen paniek, in deze post helpen we je graag op weg naar de perfecte gevelbekleding voor jouw woning.

Soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Hieronder hebben we een aantal populaire opties op een rijtje gezet, samen met de gemiddelde levensduur en kosten. 

Soort LevensduurKosten per m² 
Hout15 tot 25 jaar€100,-
Metaal20 tot 30 jaar€50,-
PVC20 tot 30 jaar€75,-
Steenstrips25 tot 35 jaar€150,-
Gevelsteen50+ jaar€90,-
Leien75 tot 100 jaar€75,-
Vezelcement30 tot 50 jaar€100,-
Crepi 25 tot 40 jaar€40,-
Kunststof30 tot 50€100,-

Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Het vereist wel regelmatig onderhoud, maar kan bij goede zorg tientallen jaren meegaan.

Metalen gevelbekleding zoals aluminium is duurzaam en onderhoudsarm. Hoewel het in eerste instantie duur kan zijn, kan de lange levensduur het een goede investering maken.

PVC gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsarm en vaak goedkoper dan andere opties. Deze optie is wel minder milieuvriendelijk dan andere gevelbekleding.

Steenstrips geven je woning de look van een echte stenen muur,maar zijn lichter en makkelijker te installeren. Steenstrips zijn wel duur.

Gevelsteen is extreem duurzaam, maar ook één van de duurdere opties. Het kan een prachtige, traditionele look geven aan je huis. 

Leien bekleding is zeer duurzaam, kan soms wel tot 100 jaar meegaan. Het is ook een van de duurste opties.

Vezelcement is een mix van houtvezels, cement, en zand. Het is een duurzame, milieuvriendelijke keuze die verkrijgbaar is in een reeks van stijlen en kleuren. 

Crepi is een type pleisterwerk dat een unieke, textuurrijke uitstraling aan je huis kan geven. Het vereist wel wat onderhoud, en kan tot 40 jaar meegaan.

Kunststof bekleding, zoals vinyl, is relatief goedkoop en onderhoudsarm. Het oogt wel minder natuurlijk dan hout of metaal.

Lees hier meer over de soorten gevelbekleding en gevelrenovatie. 

Wat is het beste voor jou?

De ‘beste’ gevelbekleding is afhankelijk van jouw voorkeuren en omstandigheden. Heb je een voorkeur voor de uitstraling van hout, of is de duurzaamheid van metaal belangrijker? Is het budget een belangrijke factor? Deze vragen kunnen je helpen om de beste keuze te maken. 

Je kunt de keuze van je gevelbekleding aanpassen op stijl, duurzaamheid, onderhoud en kosten. Maar met wat onderzoek en planning, kun je een keuze maken waar je nog jarenlang plezier van zult hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *