Moeite met het kiezen van een garagedeur? Check deze tips!
Moeite met het kiezen van een garagedeur? Check deze tips!

Moeite met het kiezen van een garagedeur? Check deze tips!

Vind je het moeilijk om een garagedeur uit te kiezen? Op zich is dat ook niet zo vreemd, er zijn namelijk vele soorten deuren waaruit je kunt kiezen. Maar geen nood. In dit blogartikel vertellen we je over de verschillende soorten garagedeuren en geven we je tips voor het kiezen van een deur die bij jou past.

Bepaal de functie van je garage

De garage wordt tegenwoordig niet meer alleen gebruikt om de auto en de fiets in te parkeren. Er zijn namelijk ook zat mensen die tegenwoordig de garage als opslagplaats gebruiken, als hobbyruimte, als praktijkruimte en zelfs als kantoor.

De functie van je garage heeft invloed op het kiezen van een garagedeur. Als je bijvoorbeeld de garage voor het stallen van je auto en je fiets gebruikt is een sectionaaldeur een prima keuze. Dit type garagedeur wordt verticaal geopend waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat het deurblad per ongeluk tegen je auto aankomt.

Bovendien is het mogelijk om bij een sectionaaldeur een aparte doorloopdeur te laten monteren. Op die manier kun je snel de fiets pakken en hoef je niet de gehele garagedeur te openen.

Als je de garage met name gebruikt om je hobby uit te oefenen of als werkruimte zijn openslaande garagedeuren een goede keuze. Dit type garagedeur bestaat uit twee deurhelften waarmee je als het ware een extra voordeur creëert. Ideaal om gasten mee te ontvangen.

Bepaal de gewenste uitstraling van je garagedeur

Moet de garagedeur een landelijke uitstraling of een moderne uitstraling krijgen? Een garagedeur van hout past goed bij een landelijke uitstraling, maar is alleen leverbaar als openslaande garagedeur. In principe zijn de andere soorten garagedeuren van kunststof gemaakt.

Goed om te weten: er zijn kunststof garagedeuren te koop met een houtlook. Op die manier kun je toch de landelijke uitstraling krijgen zonder per se aan openslaande garagedeuren te zijn gebonden. Openslaande garagedeuren zijn namelijk niet handig als je de garage parkeerplaats wilt gebruiken.

Denk na over de bediening

Op openslaande garagedeuren na zijn in principe alle soorten garagedeuren elektrisch bedienbaar. Ook is het mogelijk om in eerste instantie een garagedeur te laten installeren die je met de hand moet bedienen en waarop je op een later moment een motor kunt laten installeren. Doe altijd even navraag als je voor een garagedeur kiest die je handmatig moet bedienen.

Misschien vind je de handmatige bediening nu nog geen probleem, maar kan het in de toekomst anders zijn. Bijvoorbeeld doordat je lichamelijke klachten krijgt of gewoon een dagje ouder wordt en geen zin meer hebt om te bukken.

Daarnaast is elektrische bediening van de garagedeur erg prettig als het slecht weer is. Je kunt op een afstand de deuren open laten gaan zodat je direct naar binnen kunt.

Het veiligheidsaspect

het veiligheidsaspect bij garagedeuren heeft met name te maken met de sloten. Deze dienen van goede kwaliteit te zijn zodat inbraak via de garage lastig is. Een ander belangrijk aspect met betrekking tot de veiligheid is een mechanisme dat ervoor zorgt dat een elektrische garagedeur direct tot stilstand wordt gebracht als er zich een persoon of voorwerp tussen de deur en het grondoppervlak bevindt.

Welke deur past bij jou?

Hopelijk hebben we je met dit artikel iets geholpen om voor een bepaald type garagedeur te kiezen. Je kunt dit blogartikel ook als uitgangspunt gebruiken bij het bezoek aan een garagedeur specialist. Op die manier begin je niet blanco het gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *