Hoe stel je de perfecte motivatiebrief op?
Hoe stel je de perfecte motivatiebrief op?

Hoe stel je de perfecte motivatiebrief op?

Een motivatiebrief is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces en kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Het schrijven van een goede motivatiebrief voor vacatures Amsterdam is daarom essentieel. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor het opstellen van een effectieve motivatiebrief.

Begin met een sterke openingszin

De openingszin van je motivatiebrief is erg belangrijk, omdat deze de aandacht van de lezer moet trekken en hem of haar nieuwsgierig moet maken naar de rest van de brief. Gebruik daarom een pakkende openingszin die de lezer aanspreekt en meteen duidelijk maakt waarom jij geschikt bent voor de functie.

Wees concreet en specifiek

In de rest van je motivatiebrief is het aan te raden om concreet en specifiek te zijn. Geef bijvoorbeeld aan waarom de functie bij jou past, welke kwaliteiten je meebrengt en waarom je interesse hebt in het bedrijf. Gebruik concrete voorbeelden uit je werkervaring of opleiding om je kwaliteiten te onderbouwen.

Vermijd clichés

Veel sollicitanten gebruiken in hun motivatiebrief algemene uitspraken die weinig zeggen over hun kwaliteiten of motivatie. Voorbeelden hiervan zijn: “Ik ben een teamplayer”, “Ik heb een hands-on mentaliteit” of “Ik ben communicatief sterk”. Probeer dit soort clichés te vermijden en gebruik liever concrete voorbeelden om je kwaliteiten te onderbouwen

Pas je motivatiebrief aan op de vacature

Het is cruciaal om je motivatiebrief aan te passen op de vacature waarop je solliciteert. Gebruik daarom de informatie uit de vacaturetekst om te benadrukken waarom jij geschikt bent voor de functie en waarom je interesse hebt in het bedrijf. Laat zien dat je de vacaturetekst goed hebt gelezen en dat je weet wat er van je wordt verwacht.

Sluit af met een sterke conclusie

In de afsluiting van je motivatiebrief kun je nogmaals benadrukken waarom jij geschikt bent voor de functie en waarom je interesse hebt in het bedrijf. Geef aan dat je graag wilt worden uitgenodigd voor een gesprek en bedank de lezer voor zijn of haar tijd en aandacht. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *