Alle werkzaamheden van een elektricien 
Alle werkzaamheden van een elektricien 

Alle werkzaamheden van een elektricien 

Hoewel er een steeds groter aantal klussen in huis door particulieren zelf wordt uitgevoerd, zijn er diverse werkzaamheden die het beste aan een elektricien in Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag kunnen worden overgelaten. In sommige gevallen is het zelfs niet toegestaan klussen zelf uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omzetten van een 1-fase-aansluiting naar een 3-fase-aansluiting. Dat laatste kan benodigd zijn om krachtstroom in huis te kunnen gebruiken. Iets wat steeds vaker wenselijk is, nu woningen vaker van een elektrische warmtepomp worden voorzien. In dit artikel lees je meer over de hulp die een elektricien je kan bieden. 

Aan de slag met de elektra in huis 

Een elektricien helpt je met alles rondom de elektra binnen en buiten je woning. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van de meterkast, hierbij rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving. Een meterkast moet bijvoorbeeld altijd in de buurt van de voordeur geplaatst worden, zodat elektra direct kan worden uitgeschakeld door hulpdiensten bij een noodsituatie. Ook draagt een elektricien zorg voor het door de woning trekken van kabels, waarop vervolgens aansluitpunten voor de verlichting en stopcontacten kunnen worden aangesloten. 

Stroomstoring op laten lossen door elektricien 

Niet alleen bij een nieuw-, aan- of bijvoorbeeld verbouw van een woning is hulp van een elektricien wenselijk. Denk ook aan de situatie waarin je te maken krijgt met een stroomstoring. De elektricien zorgt er hierbij voor dat de bron van de stroomstoring achterhaald en opgelost wordt. Het kan gaan om oude elektriciteitskabels die met elkaar versmolten zijn, maar bijvoorbeeld ook om een overbelasting van de groepenkast. Het uitbreiden van de groepenkast is in dat laatste geval noodzakelijk. 

Tip: bij een stroomstoring kun je voor de hulp van een spoeddienst kiezen. Spoeddiensten van elektriciens zijn dag en nacht en de hele week bereikbaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *