Drie aanpassingen in de tuin die je in 2024 zou kunnen gaan doorvoeren
Drie aanpassingen in de tuin die je in 2024 zou kunnen gaan doorvoeren

Drie aanpassingen in de tuin die je in 2024 zou kunnen gaan doorvoeren

Nu de lente weer officieel begonnen is wordt het ook weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en lekker in de tuin bezig te zijn. In dit artikel vind je drie verschillende tips die je kunnen helpen om de tuin volledig klaar te maken voor 2024. In het geval er ook dit jaar weer warme zomermaanden op komst zijn ben jij er helemaal op tijd bij om van je eigen tuin te gaan genieten.

Aanpassing 1: Laat een overkapping bouwen

Nu het weer in de zomermaanden steeds heter lijkt te worden kan een overkapping zeker goed van pas komen. Met behulp van een overkapping ben je voorzien van wat extra schaduw en kan je ook als het even begint te regenen nog lekker buiten zitten. Ook in de herfst kan een overkapping natuurlijk ideaal zijn, als je bijvoorbeeld een elektrisch kacheltje neerzet die je van warmte kan voorzien.

Aanpassing 2: Leg een nieuwe grasmat aan

Zeker als tuinieren je hobby is kan het zeer leuk zijn om je eigen grasmat goed te onderhouden. Begin de lente dus goed met nieuw gras en verzorg het gedurende de zomermaanden goed zodat je er een heel jaar van kan genieten. Gras kan uiteindelijk voor diverse doeleinden in je tuin gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige picknick of om even met de kinderen samen te voetballen. In het geval je nog wat tips nodig hebt om je huidige (of nieuwe) grasmat goed te onderhouden is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen op Vos Products of Tuinsproeiers.

Aanpassing 3: Schaf een jacuzzi aan

Het grote voordeel van een jacuzzi is dat deze het gehele jaar door gebruikt kan worden. Ook met ijskoude temperaturen is het immers heerlijk om een warm bad te nemen. In de zomermaanden kan je een jacuzzi op een wat koelere stand zetten zodat je buiten ook nog gewoon kan genieten.